YENİDEN Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz, Çekmeköy’de Yeniden Refah Partisi standını ziyaret etti. Ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Altınöz, “Ulaşım ücretsiz olacak. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite seviyesindeki tüm öğrencilerimiz İstanbul'da ücretsiz ulaşım sağlamış olacaklar" dedi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz Çekmeköy’de Yeniden Refah Partisi standını ziyaret etti. Altınöz’e ziyareti sırasında Yeniden Refah Partisi İstanbul Çekmeköy Belediye Başkan adayı Yücel Evsen, Yeniden Refah Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Ömer Zahit Kuvvet, Yeniden Refah Partisi Kadın Kolları İstanbul İl Yönetimi Başkan Yardımcısı Hatice Bayram, Yeniden Refah Partisi Çekmeköy Kadın Kolları İlçe Başkanı Esengül Koçaşoğlu eşlik etti. Diğer partilerin de stantlarını dolaşan Altınöz, Çekmeköylü vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Altınöz ve beraberindeki heyet parti otobüsüyle dolaşarak halkı selamladı.

“EMEKLİLERE 5 BİN LİRALIK DESTEK PAKETİNİ 10 BİN LİRAYA ÇIKARTTIK"

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz, emeklilere İBB olarak 10 bin liralık destek paketi vereceklerini belirterek, “Şu anda özellikle emeklilerimiz gerçekten de açlık sınırının altında yaşamak suretiyle büyük bir darboğaz şartlarında hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Emeklilerimiz ve memurlarımız çok dertli. Şu anda 10 bin lira emekli maaşı alan bir vatandaşımızın İstanbul'da 15 bin lira kira verdiğini düşündüğünüz zaman bunun ne manaya geldiğini hepimiz daha açık anlamış oluruz. İstanbul’da kira fiyatları çok yüksek. Gelir elde etmek için başka işlerde çalışmaları lazım ama yaşlı oldukları için başka işlerde de çalışmaları kolay değil. Bu en önemli sorun. Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak bizim ilk etapta açıklamış olduğumuz emeklilere 5 bin liralık destek paketini 10 bin liraya çıkarttık. Yani ayrıca bir emekli maaşı daha vereceğimizi bir bakıma ifade ediyoruz. Bu ne demek? Tabii biz bunu tamamen bir maaş olarak değil ama doğal gaz ihtiyacının karşılanması, kiraların karşılanması, nakit olarak destek verilmesi ve yiyecek ihtiyacının karşılanmasına ilişkin 10 bin liralık daha bir paket sunacağımızı paylaştık. 2 bayramda da 15’er bin liralık paket vermek suretiyle 5’er bin lira daha fazla vereceğimizi paylaşıyoruz" dedi.

“İSRAİL'LE TİCARET FİLİSTİN'E İHANETTİR"

Gazze’deki durumla ilgili konuşan Altınöz, “Gazze'de bir an evvel inisiyatif kullanılmalı. Özellikle de dokunduramıyoruz ama şu anda İsrail'le ticaretin devam ettiğine ilişkin bilgiler geliyor. Dün de yine Türkiye İstatistik Kurumu’nun İsrail’le yapılan ihracat rakamlarını gördük ki ihracat devam ediyor ve ticaret de devam ediyor. Bunu çok net bir şekilde ifade ediyoruz. İsrail'le ticaret Filistin'e ihanettir. Bunu bir an evvel hükümetimizin durdurmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“ÜYE SAYILARINDA MUAZZAM BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU"

Partideki üye sayılarına yönelik Altınöz, “Yeniden Refah Partimizin üye sayılarında muazzam bir artış söz konusu. Son 6 ay içerisinde yüzde 101 artış gerçekleştirdik. Türkiye rekoru kırdık, dünya rekoru kırdık. Bu rekoru yine biz egale edeceğiz inşallah. Genel başkanımız bir hedef verdi. 500 bin üyeyi aştık. Artık sırada 1 milyonuncu üyemiz var diye, 1 milyona koşuyoruz inşallah. Seçimlere kadar da Türkiye’nin en çok resmi üyesi olan üçüncü partisi olacağız. Bunu da görüyoruz" diye konuştu.

"E-TİCARET PLATFORMU HERHANGİ BİR KOMİSYON ALMAYACAK"

Kadınlara yönelik projelerinden bahseden Altınöz, “Kadınlarımızın, özellikle ev hanımlarımızın evlerinde üreteceği herhangi bir ürünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin e-ticaret platformunda, yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin içerisinde bir bakıma bir iş yeri açmış oluyor. Bu iş yeri üzerinden Türkiye'nin her yerine rahatlıkla satabilme imkanı sunuyoruz. Kadınlarımıza bunun eğitimini vereceğiz. Aynı zamanda bu yapılacak satışlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne e-ticaret platformu herhangi bir komisyon almayacak. Biz yüzde 20, yüzde 30 komisyonun alınmaması kadınlarımızın evlerinde yapmış olduğu ürünleri satarken rekabet şartlarını da daha rahat bir ortam bulacağı için daha kolay bir satış imkanı sunmuş olacak" dedi. Öğrencilere yönelik projeleri ile ilgili konuşan Altınöz, “İlkokul, ortaokul, lise seviyesinde eğitim alan öğrencilerimizin okullarda birinci teneffüste kahvaltı setleri vermek suretiyle kahvaltılarını yapmalarını sağlayacağız. Yani anneler, babalar çocuklarının kahvaltı yapmadan okula gittiği zaman en azından kalbi gönlü rahat olacak. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü bizim yapmış olduğumuz çalışmalarda özellikle öğrencilerin evden kahvaltı yapmadan çıkıp okula gittiğini müşahede ettik. Bu bakımdan inşallah Altınöz Başkanları onların kahvaltılarını her sabah onların önüne koymak suretiyle kahvaltı yapmalarını sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

“ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK"

İlkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencilerine ulaşımın ücretsiz olacağını belirten Altınöz, “Ulaşım ücretsiz olacak. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite seviyesindeki tüm öğrencilerimiz İstanbul'da ücretsiz ulaşım sağlamış olacaklar. Üniversite öğrencilerimize her ay bin 500 lira burs vereceğiz. Şehir dışından gelen öğrencilerimizin konaklamalarıyla ilgili Avrupa standartlarında yurtlarımızı sağlayacağız. Bu yurtlar yine ücretsiz olacak. Bin liralık kültür destek paketlerimiz var. Kültür destek paketleriyle öğrencilerimiz kitap alacaklar, sinemaya, tiyatroya gidebilecek, kültürel faaliyetlerde bulunacaklar. Sılayı rahim biletimiz var. Sılayı rahim bileti şu demek: İstanbul dışında herhangi bir şehirde annesi, babası yaşayan öğrencimiz iki bayramda bu şehirlere gidip annesinin babasının elini öpecek. 2 ziyaretin otobüs biletini yine Altınöz Başkanları karşılayacak" dedi.