- Beykoz Üniversitesi, 2023-2024 bahar dönemi İşletmede Mesleki Eğitim ve Staj Öğrenci Memnuniyet Anketi'nin sonuçlarını paylaştı. Lisans ve önlisans programlarında okuyan 320 son sınıf öğrencisine yönelik yapılan ankete göre öğrencilerin yüzde 55’i mesleki eğitim veya staj yaptığı işletmeden iş teklifi aldı.

Öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile hareket eden Beykoz Üniversitesinde staj; eğitim ve öğretimin bir parçası olarak ders müfredatının içinde zorunlu yer alıyor. Öğrenciler, en az bir dönemlerini alanlarında faaliyet gösteren bir iş yerinde geçiriyor, lisans programlarında 7 dönem okulda, bir dönem iş yerinde, önlisans programlarında ise 3 dönem okulda bir dönem iş yerinde olmayı ifade eden 7+1, 3+1 sistemi ile öğrenim görüyor. Böylece öğrenciler üniversitede edindikleri bilgi birikimini alanlarında mesleki tecrübeye çeviriyor.

Üniversite uygulamanın sonuçlarını değerlendirebilmek için şubat ayında 2023-2024 güz döneminde staj yapan öğrencilerine 'Mesleki Eğitim ve Staj Öğrenci Memnuniyet Anketi' uyguladı. 320 öğrenciye uygulanan ankete 311 öğrenci katılırken işletmede mesleki eğitim ve staj uygulamasından memnun olduğunu belirten öğrencilerin oranı yüzde 87 oldu. Staj yaptığı işletmeden memnun olan öğrencilerin oranı ise yüzde 97 olurken öğrencilerin yüzde 55'i staj yaptığı işletmeden iş teklifi aldı. Ankete katılan öğrencilerin yüzde 64'ü uygulamanın kendilerine mesleki anlamda özgüven ile mesleki ve etik sorumluluk bilinci kazandırdığını belirtti.

“ÖĞRENCİLERİMİZ SEKTÖRDE TERCİH EDİLEN MEZUNLAR ARASINDA"

Uygulamanın çıktıklarını değerlendiren Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman öğrenci odaklı yaklaşımla çalışmaların yürütüldüğünü hatırlattı. Prof. Dr. Durman, "Özgün eğitim-öğretim modeli içerisinde yer alan 7+1, 3+1 sistemi ile öğrencilerin iş hayatına yönelik deneyim kazanmalarını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin sektörde tercih edilen mezunlar olmalarını arzuluyoruz. Bu sebeple onları iş hayatına hazırlarken iş dünyasının desteğini alıyor, sektör profesyonelleri ile yakın temaslar kuruyoruz. Öğrencilerimizin iş hayatına atılmadan önce tecrübe edinmelerini sağlamak adına staj yapmalarını istiyor ve son sınıflarının bahar döneminde zorunlu olarak işletmede mesleki eğitim ve staj uyguluyoruz. Uygulamanın çıktılarını değerlendirmek adına da Mesleki Eğitim ve Staj Öğrenci Memnuniyet Anketi'ni yaptık. Anket sonucunda gördük ki öğrencilerimiz de uygulamamızdan son derece memnun. Ankete katılan öğrencilerimizin yüzde 55'i staj yaptıkları işletmelerden iş teklifi aldılar. Öğrencilerimiz sektörde tercih edilen mezunlar arasında. Onları alanlarında çalışırken görmek bizleri motive ediyor" dedi.